גונדי חומוס- נוחודי

החומרים הדרושים:

לקציצות:

½ ק"ג חזה עוף טחון

5 כפות שמן

¼ 1 כוסות חומוס קלוי (פיצוחים)

3 בצלים גדולים

1 כפית הל

1 כף כמון

מלח

פלפל

½ כוס מים

למרק:

חומוס יבש, מושרה וקלוף

מים

אבקת מרק עוף

1 בצל

אופן ההכנה:

קציצות:

טוחנים גס במעבד מזון חומוס ומעבירים לקערה.

טוחנים בצל עד שנהפך מיימי ומוסיפים לקערת החומוס.

מוסיפים את יתר החומרים (מלבד המים) ולשים בעזרת היד.

מוסיפים מים בהדרגה וממשיכים ללוש.

יוצרים קציצות עגולות ודחוסות ע"י העברה מיד ליד.

מסדרים במגש ומקפיאים ל- 24 שעות לפחות.

מרק:

מרתיחים מים ומוסיפים את כל החומרים.

מוסיפים למרק קציצות קפואות.

מבשלים כשעה.

הגונדי הפך לסמל המטבח הפרסי. מאכל מיוחד זה הינו קציצה כדורית של חומוס ובשר שאנו מגישים כמנה ראשונה.

הוסף תגובה