סלק ובצל ממולאים- מחשה

החומרים הדרושים:

6 סלקים

2 חבילות עלי סלק

2 בצלים גדולים

למילוי:

½ ק"ג בשר טחון / קצוץ לקוביות קטנות

1/2 1כוסות אורז

3 שיני שום קצוצות

מיץ מלימון אחד

2 כפות סוכר

2 כפות שמן

כף נענע יבש

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

קולפים סלק ומרוקנים את תוכנו לקערה.

שוטפים עלי סלק ומסירים את הגבעול הלבן.

חולטים את העלים במים רותחים במשך 5 דקות ומניחים במסננת.

קולפים בצלים ומבצעים חתך עמוק בכל בצל (לא עד הסוף).

מרתיחים מים ומבשלים את הבצלים במשך 20 דקות.

מעבירים למסננת ומפרידים את שכבות הבצלים.

המילוי:

קוצצים את תוכן הסלקים לקערה.

מוסיפים את חומרי המילוי ומערבבים.

מרפדים סיר רחב בגבעולי עלי הסלק.

ממלאים את הסלקים במילוי- לא דוחסים.

ממלאים את הבצל במילוי- מניחים בקצה שכבת הבצל מילוי ומגלגלים.

מסדרים בסיר על עלי הסלק.

ממלאים את עלי הסלק במילוי- מניחים בקצה העלה מילוי, מקפלים את הצדדים ומגלגלים.

מניחים בסיר על הסלקים.

הרוטב:

מכסים במים רותחים עד ¾ מגובה התבשיל.

מוסיפים שמן, שום, נענע, סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

מרתיחים ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים כשעתיים.

לרוטב:

2 כפות שמן

4 שיני שום קצוצות

1 כף נענע יבש

3 כפות סוכר

½ כוס מיץ לימון

מעט מלח

פלפל שחור

מים לכיסוי ¾ מהתבשיל

הוסף תגובה


קוד אבטחה


רענן