קציצות אורז עם חזה עוף במילוי בשר- ערוק ברז
החומרים הדרושים:
למעטפת:
1 ק"ג אורז מושרה במים במשך חצי שעה
¾ ק"ג חזה עוף טחון
מלח
פלפל
1 כפית הל טחון
למילוי:
1 ק"ג בשר טחון / קצוץ
2 בצלים גדולים קצוצים דק וסחוטים
מלח
פלפל
1 כפית הל
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
הבצק:
שמים בקערה את חומרי הבצק ולשים בעזרת יד רטובה
מרטיבים את היד מידי פעם
מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות
המילוי:
שמים בקערה את חומרי המילוי ולשים
מחלקים את הבצק ל- 35 כדורים
מעבדים מעט כל כדור, פותחים כל כדור על כף היד וממלאים במילוי
סוגרים לכדור ומשטחים מעט
המרק:
מרתיחים את חומרי המרק בסיר גדול.
מוסיפים 6-7 קציצות ומבשלים כעשרים דקות.
מעבירים את הקציצות למסננת ומבשלים עוד 6-7 קציצות וכן הלאה.
מטגנים את הקציצות בשמן חם עד שמזהיב.
טיפ: ניתן להקפיא את הקציצות לאחר הבישול ושרוצים לאכול- מפשירים ומטגנים.
למרק:
מים רותחים
מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כפית כורכום
