עוגת קוקוס

ושוקולד / בר גיורא

החומרים הדרושים:

2 כוסות קוקוס

4|3 כוס סוכר + 6 כפות סוכר

6 כפות שמן

6 ביצים

6 כפות קמח

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

200 גרם שוקולד מריר

1 כף מרגרינה

2 כפות מים

אופן ההכנה:

מקציפים חלבונים עם ¾ כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעדינות.

לשים בקערה נפרדת חלמונים, שמן, סוכר וניל, קמח, אבקת אפיה והסוכר הנותר עד לקבלת בצק אחיד.

משטחים בעזרת יד רטובה את הבצק בתבנית משומנת.

מפזרים 100 גרם שוקולד שבור גס מעל הבצק.

יוצקים מעל את בלילת הקצף עם הקוקוס.

אופים בחום 180 מעלות כ- 45 דקות.

ציפוי:

ממיסים בסיר קטן 100 גרם שוקולד, כף מרגרינה ו- 2 כפות מים.

מורחים על העוגה כאשר היא מתקררת.

טיפ: 

להכנה בפסח- להחליף קמח ב- 5 כפות קמח מצה.

הוסף תגובה