עוגת סולת ותמרים
החומרים הדרושים:
לסירופ:
½2 כוסות סוכר
¼1 כוסות מים
1 כפית הל טחון
מיץ מלימון אחד
לעוגה:
½2 כוסות סולת
1 כוס קמח
200 גרם מרגרינה
1 שקית אבקת אפיה
½ כוס סוכר
5 ביצים
למילוי:
750 גרם ממרח תמרים
150 גרם אגוזים/ שקדים גרוסים גס
אופן ההכנה:
הסירופ:
מרתיחים בסיר מים וסוכר עד שהסוכר נמס כ-10 דקות
מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עד שנעשה צמיגי
מוסיפים הל, מורידים מהאש ומקררים
העוגה:
לשים בקערה את כל חומרי העוגה.
משטחים ביד רטובה חצי מכמות הבצק בתבנית בינונית משומנת.
מורחים תמרים ומפזרים אגוזים / שקדים.
משטחים מעל את יתר הבצק.
אופים בחום 180 מעלות כ-10 דקות.
מוציאים מהתנור, חותכים למעוינים וממשיכים לאפות עד שמשחים.
מוציאים מהתנור ושופכים סירופ קר על העוגה כשהיא חמה.