תבשיל שכבות דגים ואורז- מְטַבַּג

החומרים הדרושים:

2 כוסות אורז מבושל

5 בצלים גדולים פרוסים לאורך

5 עגבניות פרוסות

800 גרם פילה דגים

½ ראש שום קצוץ דק

5 כפות שמן

1 חב' כוסברה

פלפל

מלח

פפריקה חריפה

תבלין דגים

קארי (לא חובה)

¼ כוס מים

אופן ההכנה:

מתבלים את הדגים במלח, פלפל, פפריקה חריפה, קארי ותבלין דג.

מטגנים טיגון קל את הדגים משני הצדדים ב- 2 כפות שמן.

מחממים 3 כפות שמן בסיר שטוח ומטגנים בצל לגוון זהוב.

מעבירים לקערית חצי מכמות הבצל ומשטחים את שאר הבצל בתחתית הסיר.

מניחים על הבצל חצי מכמות העגבניות וחצי מכמות השום.

מסדרים מעליהם את מנות הדג המטוגן.

מניחים מעל שכבת הדג את העגבניות הנותרות, מעליהן את יתרת השום ומעליהם את הבצל המטוגן.

מערבבים אורז עם כוסברה קצוצה ומניחים מעל הבצל המטוגן.

יוצקים מים בסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 25 דקות.

אפשר להפוך את הסיר על מגש בזמן ההגשה- מראה נהדר!

הוסף תגובה