עוגיות במילוי תמרים

החומרים הדרושים:

לבצק:

1 ק"ג קמח

1/2 1 מרגרינה רכה

50 גרם שמרים

3/4 1 כוסות מים פושרים

1 כף סוכר

למילוי:

750 גרם תמרים מגולענים

2 כפות שמן

לקישוט:

200 גרם שומשום

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

הבצק:

שמים בקערה קמח ומרגרינה ולשים עד לקבלת בצק מפורר.

מוסיפים שמרים, סוכר ומלח ומערבבים היטב.

מוסיפים מים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

מכסים את הקערה במגבת ומטפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו.

המלית:

מחממים שמן במחבט.

מוסיפים תמרים, מערבבים ומועכים בעזרת כף עד לקבלת תערובת רכה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.

מחלקים כל חלק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.

פותחים כל כדור במערוך וממלאים בתמרים.

מגלגלים את הכדור שמלאנו שוב לכדור.

משטחים בידיים את הכדור שיצרנו ומסדרים בתבנית אפיה מרופדת.

מורחים ביצה וטובלים בשומשום.

מנקבים את העוגיות במזלג.

אופים בחום 180 מעלות עד שמזהיב.

 

הוסף תגובה