סמבוסק שקדים
החומרים הדרושים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
300 גרם מרגרינה
½1 כוסות מים פושרים
50 גרם שמרים
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
למלית:
¼ ק"ג שקדים טחונים דק
¼ ק"ג אגוזים טחונים דק
250 גרם סוכר
2 כפיות הל טחון
אופן ההכנה:
בצק:
לשים במיקסר קמח ומרגרינה.
מוסיפים שמרים וממשיכים ללוש.
מוסיפים מים, מלח וסוכר ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מתפיחים את הבצק כשעה וחצי, עד שמכפיל את נפחו.
מלית:
מערבבים בקערה את כל המצרכים.
יוצרים עיגולים בגודל כדור פינג פונג.
משטחים את העיגול בעזרת מערוך וממלאים בכפית מהמלית.
מקפלים כל עיגול ומהדקים את השוליים.
אופים בחום 180 מעלות כ- 15-20 דקות עד שמזהיב.