עוגיות שקדים- עבמבר

(לפסח)

החומרים הדרושים:

2 כוסות שקדים קלופים, טחונים דק

1 כוס שקדים עם קליפה, גרוסים גס

3/4 כוס קמח מצה / רגיל

3 חלבונים

1/2 1 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

שקדים שלמים לעיטור

אופן ההכנה:

שמים חלבונים וסוכר בקערה חסינת חום וטורפים במזלג.

שמים את קערת החלבונים בסיר עם מים רותחים על להבה בינונית.

ממשיכים בטריפה עד שהסוכר נמס לגמרי.

מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה שקדים טחונים, סוכר וניל וקמח רגיל / מצה.

בוחשים עד לקבלת עיסה רכה ומשהים כ- 20 דקות.

משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפיה.

יוצרים כדורים בעזרת ידיים רטובות בקוטר 4 ס"מ.

מסדרים בתבנית ברווחים.

דוחסים למרכז כל עוגייה שקד ופוחסים מעט.

אופים כ- 15-20 דקות בחום 170 מעלות. 

העוגיות מתקשות כשהן מתקררות. 

הוסף תגובה