הבייגלה של

סבתא דוריס

החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרית

400 גר' מרגרינה רכה

¾1 כוסות מים פושרים

1 כפית סוכר

2 כפות מלח

1 כפית מחלב (טחון)

2 כפות קצח

1 ביצה

2 כוסות שומשום

אופו ההכנה:

לשים במיקסר קמח ומרגרינה עד לקבלת פרורים.

מוסיפים שמרית, סוכר ומים וממשיכים ללוש.

מוסיפים מלח, מחלב וקצח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

קורצים עיגולים, מגלגלים לנקניק וממנו יוצרים עיגול בקוטר 4 ס"מ.

מסדרים את העיגולים (הבייגלה) בתבנית עם נייר אפייה.

מורחים ביצה וטובלים בשומשום.

משהים כ-15 דקות לתפיחה נוספת.

אופים בחום 180 מעלות עד לגוון חום זהוב.

טיפ:

לאחר סיום האפייה, מכבים את התנור ומכניסים את כל הבייגלה.

משאירים בתנור עד שמתקרר.

הוסף תגובה