עוגת פרג ללא קמח
(פסח)
החומרים הדרושים:
250 גר חמאה או 1 כוס שמן
¼1 כוסות סוכר
7 ביצים + 3 חלבונים
1/2 3 כוסות פרג טחון טרי (220 גרם)
1 כוס פרג שלם (100 גרם)
1 כוס שקדים טחונים (120 גרם)
½ כוס שקדים קלויים גרוסים גס
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחי עץ עם קליפה מגורדים גס
½4 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
קורט מלח
אופן ההכנה:
שמים בקערה חמאה או שמן וסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה.
מוסיפים בהדרגה 7 חלמונים, 2 סוגי פרג, 2 סוגי שקדים, תמצית וניל, תפוחי עץ וברנדי.
מקציפים בקערה נפרדת 10 חלבונים עם מלח ו½4 כפות סוכר לקצף יציב.
מערבבים את קצף החלבונים ותערובת הפרג.
מעבירים לתבנית בינונית או לשלוש תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות מעט.
אופים בחום 165 מעלות 35-40 דקות.
טיפ:
ניתן להחליף את כוס השמן בכוס רסק תפוחי עץ.
