עוגת פרג ללא קמח

(פסח)

החומרים הדרושים:

250 גר חמאה או 1 כוס שמן

¼1 כוסות סוכר

7 ביצים + 3 חלבונים

1/2 3 כוסות פרג טחון טרי (220 גרם)

1 כוס פרג שלם (100 גרם)

1 כוס שקדים טחונים (120 גרם)

½ כוס שקדים קלויים גרוסים גס

1 כפית תמצית וניל

2 תפוחי עץ עם קליפה מגורדים גס

½4 כפות סוכר

2 כפות ברנדי

קורט מלח

אופן ההכנה:

שמים בקערה חמאה או שמן וסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה.

מוסיפים בהדרגה  7 חלמונים, 2 סוגי פרג, 2 סוגי שקדים, תמצית וניל, תפוחי עץ וברנדי.

מקציפים בקערה נפרדת  10 חלבונים עם מלח  ו½4 כפות סוכר לקצף יציב.

מערבבים את קצף החלבונים ותערובת הפרג.

מעבירים לתבנית בינונית או לשלוש תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות מעט.

אופים בחום 165 מעלות 35-40 דקות.

טיפ:

ניתן להחליף את כוס השמן בכוס רסק תפוחי עץ.

הוסף תגובה