בקלאווה

החומרים הדרושים:

1 ק"ג בצק עלים משובח

¾ כוס שמן

לסירופ:

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

3 כוסות סוכר

½1 כוסות מים

מיץ מלימון אחד

למילוי:

2 כוסות שקדים שבורים (לא קלויים)

2 כוסות פיסטוקים קלופים ושבורים (לא קלויים)

2 כוסות אגוזי מלך שבורים (לא קלויים)

1 כוס שומשום

½ כוס סוכר

1 כפית הל טחון או קינמון

אופן ההכנה:

הסירופ:

מערבבים בסיר קטן אינסטנט פודינג, סוכר ומים עד לקבלת מרקם חלק.

מעבירים את הסיר לגז ומבשלים עד שמתקבל סירופ צמיגי

מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה

מקררים בטמפרטורת החדר.

הרכבת העוגה:

מערבבים בקערה את חומרי המילוי.

מחלקים את בצק העלים לשלושה חלקים.

פורסים חלק אחד על משטח עבודה משומן ומרדדים לגודל התבנית.

מסדרים שכבת בצק מרודדת על התבנית.

מפזרים מעל חצי מהמילוי.

מרדדים חלק בצק נוסף ופורסים מעל התערובת.

מפזרים את התערובת הנותרת ומכסים בבצק מרודד.

חותכים לריבועים את העוגה בסכין משוננת.

יוצקים שמן על הבצק העליון.

אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות עד לגוון זהוב.

יוצקים את הסירופ על העוגה.

טיפ:

לקבלת פריכות- חשוב שהעוגה תהייה חמה והסירופ קר.

הוסף תגובה