קדאיף
החומרים הדרושים:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
1 כף אבקת סוכר
250 גרם גבינת ריקוטה
3 כפות שמן
½1 כוסות מים
½1 כוסות סוכר
1 כף מי ורדים / הל / קינמון
1 כוס פיסטוקים גרוסים גס
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה אטריות, חמאה ואבקת סוכר.
מחממים שמן במחבת.
מסדרים חצי מכמות האטריות במחבת.
מורחים גבינה ומסדרים מעל את שאר האטריות.
מטגנים על להבה בינונית 8-10 דקות, עד שמזהיב.
הופכים על צלחת, מחזירים למחבת על הצד השני ומטגנים עוד 5 דקות .
מכבים את הגז.
הסירופ:
מרתיחים מים וסוכר כ- 10 דקות עד שהופך לצמיגי.
מוסיפים מי ורדים / הל / קינמון ויוצקים על הקדאיף החם.
ממתינים 10 דקות ומפזרים פיסטוקים.
