סמבוסק חומוס

החומרים הדרושים:

לבצק:

1 ק"ג קמח

¼ כוס שמן

50 גרם שמרים

½2 כוסות מים שבושל בהם החומוס

1 כף מלח

למלית:

½ ק"ג גרגירי חומוס יבש

2 ק"ג בצל פרוס לאורך

¼ כוס שמן

3 כפות כמון

מלח

פלפל

1 כף פפריקה

½ כף פפריקה חריפה (לא חובה)

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

משרים חומוס יבש לילה שלם.

מבשלים את החומוס במים כשעה, מסננים ושומרים את המים.

מערבבים בקערה קמח, שמן ושמרים.

מוסיפים מים (שבושל בהם החומוס) בהדרגה עד קבלת בצק רך.

מתפיחים 20 דקות.

טוחנים גס את החומוס במעבד מזון ומעבירים לקערה.

מטגנים בצל בשמן עד שמשחים, מכבים את הגז ומוסיפים תבלינים.

מוסיפים את תערובת הבצל לקערת החומוס ומערבבים היטב.

יוצרים מהבצק עיגולים בגודל פינג פונג.

מרדדים דק כל עיגול ומניחים במרכז העיגול כף מהמילוי.

מקפלים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב בפינות.

מסדרים במגשים עם נייר אפיה את הסמבוסקים ומטגנים בשמן עמוק.

טיפ:

כדאי להשליך לשמן חתיכת גזר שתמנע מהשמן להשחיר.

ניתן להקפיא את הסמבוסק לפני או אחרי טיגון.

הוסף תגובה