מוסקה

(לייט)

החומרים הדרושים:

4 חצילים פרוסים בעובי ½1 ס"מ

שמן להברשת החצילים

½ ק"ג בשר בקר טחון

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום

חצי כוס מים רותחים

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל

לרביכה:

2 כפות מים קרים +חצח כוס מים רותחים

1 כף קמח

1 כוס מים רותחים

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

2 ביצים

חצי כפית מלח 

½ כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מסדרים פרוסות חצילים בתבנית ומברישים בשמן משני הצדדים.

אופים בחום 250 מעלות עד שמשחים.

מעבירים לכלי ומכסים.

מאדים בצל בשמן, מוסיפים בשר ומבשלים כ-5 דקות.

מפוררים בעזרת מועך פירה / מזלג לאורך הבישול.

מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

מסדרים בתבנית מכמות החצילים.

שמים מעל 1/2 מתערובת הבשר ומעל שוב 1/3 מפרוסות החצילים.

שמים מעל את הבשר הנותר ומעל את פרוסות החצילים הנותרות.

שמים בקערה מים קרים וקמח ומערבבים היטב.

מוסיפים מים רותחים, אבקת מרק עוף ואגוז מוסקט וביצים

מערבבים ושופכים על החצילים.

אופים בחום 180 מעלות (לא מכוסה) עד שמשחים.

טיפ:

ניתן להקפיא ולחמם בתנור לפני ההגשה.

הוסף תגובה