עוף ממולא באורז בתנור- טבית

החומרים הדרושים:

1 עוף שלם (מרוקן מחזה)

2 כרעיים עוף

4 כוסות אורז מבושל

15 שזיפים מיובשים / תמרים ללא גרעינים, קצוצים

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 כף אבקת מרק עוף

מלח

פלפל

פפריקה מתוקה

1 כפית הל טחון

1 כפית בהרט

1 כוס מים רותחים

2 כפות שמן

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה אורז, שזיפים / תמרים, עגבניות ותבלינים.

ממלאים את העוף בתערובת האורז וסוגרים עם קסמי שיניים מעץ.

מערבבים בצלחת שמן, פפריקה ומלח ומורחים את העוף השלם והכרעיים.

מסדרים במרכז תבנית את העוף הממולא ומסביבו את יתר האורז והכרעיים.

שופכים מעל מים ומכסים בנייר כסף.

אופים בחום 270 מעלות כ-20 דקות, מנמיכים לחום 150 מעלות ואופים עוד שעתיים וחצי.

הוסף תגובה