חמין בשר

החומרים הדרושים:

למרק:

½1 ק"ג בשר בקר מספר 8 / 2 חתוך לקוביות

2 כוסות חומוס קפוא / מושרה

2 כוסות שעועית קפואה / מושרת

1 כוס גריסים

4 תפוחי אדמה קלופים וחצויים

4 ביצים

מלח

פלפל

2 כפות גדושות סילאן

1 ראש שום

1 כף נס קפה / קפה שחור

2 כפות אבקת מרק

מים לכיסוי

לשקית האורז:

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

2 כוסות מים

3 גזר חתוך לקוביות קטנות

2 כפות כמון שלם

מלח

פלפל

2 מנות עוף (לא חובה)

אופן ההכנה:

שמים בסיר גדול חצי מכמות החומוס והשעועית.

מסדרים מעל בשר, תפוחי אדמה, שום וביצים.

מערבבים בקערה את חומרי השקית (מלבד המים).

מכניסים לשקית קוקי ומוסיפים מים.

מוציאים אוויר מהשקית וקושרים.

מניחים את השקית בסיר.

מערבבים בקערה סילאן, מלח, פלפל, נס קפה / קפה שחור ואבקת מרק.

מוסיפים מים רותחים ומערבבים.

שופכים לסיר ומוסיפים מים עד כדי כיסוי.

מרתיחים, מבשלים כשעה וחצי ומעבירים לפלטה.

הוסף תגובה