תבשיל בשר ותפוחי עץ

החומרים הדרושים:

½ כוס שמן זית

1 ק"ג בשר בקר שריר או חזה חתוך לקוביות

3 בצלים קצוצים

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

½ כפית קינמון

2 כוסות מים רותחים

5 תפוחי עץ ירוקים

1 כף רסק עגבניות

4 כפיות סוכר

3 כפות חומץ

אופן ההכנה:

מחממים מחצית מהשמן בסיר גדול ומוסיפים קוביות בשר.

מטגנים את הבשר מכל הצדדים עד להשחמה.

מוסיפים בצל ומטגנים עוד כ-7 דקות.

מוסיפים מלח, פלפל, קינמון ומים רותחים.

מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי.

מערבבים מידי פעם.

מוציאים את ליבות התפוחים ומקלפים אותם.

חותכים כל תפוח לשמונה חלקים.

מחממים את השמן הנותר במחבת ומטגנים את התפוחים כ-15 דקות.

כאשר הבשר מתבשל, מוסיפים לסיר רסק עגבניות, סוכר וחומץ.

מבשלים עוד 15 דקות.

מוסיפים את התפוחים לבשר ומבשלים עוד כ-20 דקות על להבה נמוכה.

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים עם אורז לבן.

הוסף תגובה