בשר ברוטב צלי בתנור

החומרים הדרושים:

1 ק"ג גוש בשר מספר 5/6

1 בצל קצוץ

1 תפוח אדמה

1 עגבנייה

2 גזרים

2 כפות שמן

שקית אבקת רוטב צלי

1 כף מרק עוף

מלח

פלפל

½1 כוס מים מציר הבשר

אופן ההכנה:

מבשלים גוש הבשר שלם במים במשך כשעה וחצי. מוציאים את הבשר ושומרים את הנוזלים.

מקררים במקרר 24 שעות.

פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

מגרדים דק תפוחי אדמה, עגבנייה וגזרים.

מאדים בסיר בצל, מוסיפים תפוחי אדמה, עגבנייה וגזר.

מטגנים כ- 2 דקות, מוסיפים רוטב צלי ואבקת מרק ומערבבים.

מוסיפים ציר בשר ומרתיחים כשתי דקות

שמים בתבנית חצי מכמות הרוטב, מסדרים מעל פרוסות בשר ושופכים מעל את הרוטב הנותר.

אופים מכוסה חצי שעה בחום 220 מעלות, מנמיכים את התנור לחום 150 מעלות ואופים עוד שעה וחצי.

הוסף תגובה