אורז עם עוף, ירק ופול

החומרים הדרושים:

3 כוסות אורז

3 כפות מלח

5 כפות שמן

1 בצל כרישה

2 חבילות שמיר קצוץ

2 חבילות כוסברה קצוצה

1 שקית פול קפוא

6 מנות עוף

כורכום

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר 8 כוסות מים עם מלח.

מוסיפים אורז שטוף ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה.

מסננים ושוטפים מעט.

מוסיפים ירק קצוץ ופול ומערבבים.

שמים בקערה עוף ומוסיפים כורכום, מלח, פפריקה ופלפל.

מחממים בסיר רחב שמן ומסדרים בו את העוף כשהעור כלפי מטה.

מטגנים 10 דקות על להבה גבוהה (בלי להפוך).

שמים על העוף מכמות האורז ומהדקים בעזרת כף.

מוסיפים את שאר האורז, מרימים מהצדדים ויוצרים גומות.

שופכים מעל חצי כוס מים רותחים ומכסים במגבת ומכסה.

מבשלים כ- 7 דקות על להבה גבוהה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כשעה ורבע.

הוסף תגובה