אורז עם עוף וגזר

החומרים הדרושים:

3 כוסות אורז

7 גזרים חתוכים לרצועות דקות

4 מנות עוף

2 תפוחי אדמה גדולים פרוסים בעובי 1 ס"מ

3 כפות סוכר

2 כפות כמון שלם

6 כפות שמן

פפריקה

2 כפות מלח

פלפל

כורכום

8 כוסות מים

אופן ההכנה:

מרתיחים מים עם 2 כפות מלח וכורכום.

מוסיפים אורז ומבשלים כ- 5 דקות (חצי בישול).

מסננים את האורז.

מחממים בסיר שטוח 2 כפות שמן, מטגנים גזר וסוכר כ- 5 דקות.

מוציאים את הגזר, מוסיפים אותו לאורז ומערבבים.

מוסיפים כמון שלם.

מערבבים בקערה עוף, תפוחי אדמה ותבלינים.

מחממים את השמן הנותר ומסדרים עליו עוף עם העור כלפי מטה ופרוסות תפוחי אדמה.

מטגנים על אש גבוהה כ- 10 דקות.

שמים מכמות האורז על העוף ומהדקים בעזרת כף.

מוסיפים את שאר האורז.

מרימים את האורז מהצדדים ויוצרים גומות בעזרת כף.

שופכים מעל האורז חצי כוס מים מכסים במגבת ובמכסה.

מבשלים על אש גבוהה כ- 10 דקות.

מנמיכים להבה ומבשלים עוד כשעה וחצי.

אפשר להוסיף לאורז כוס חומוס קלוף.

הוסף תגובה