אורז עם משמשים

החומרים הדרושים:

400 גרם משמשים מיובשים, קצוצים

6 תמרים מיובשים, קצוצים

1/2 כוס צימוקים

3 כוסות אורז 

1/2 כוס שמן

1 בצל קצוץ

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד

3 כפיות מלח

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית כמון טחון

5 כפות מים רותחים

10 כוסות מים

1 כוס שקדים מולבנים, קלויים

 

אופן ההכנה:

שוטפים את האורז ומסננים.

מרתיחים בסיר רחב 10 כוסות מים ומלח. 

מוסיפים את האורז ומבשלים 5 דקות. 

בוחשים מידי פעם.

מסננים במסננת ושוטפים במעט מים.

מחממים במחבת2 כפות שמן.

מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה. 

מוסיפים משמשים, תמרים וצימוקים ומטגנים 5 דקות.

מוסיפים אגוז מוסקט, קינמון, הל וכמון.

מחממים בסיר שטוח את השמן הנותר.

שמים 3 כפות גדושות מהאורז המבושל ומהדקים היטב לתחתית הסיר. 

מטגנים כ- 6 דקות.

מסדרים מעל האורז 1/3 מתערובת המשמשים ומעל 1/3 מכמות האורז.

חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. 

יוצקים על התבשיל 5 כפות מים רותחים.

מכסים את הסיר במגבת ומכסים במכסה.

מבשלים על להבה גבוהה 6 דקות, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כשעה.

מפזרים שקדים קלויים בזמן ההגשה.

 

הוסף תגובה