אורז עם משמשים
החומרים הדרושים:
400 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
6 תמרים מיובשים, קצוצים
1/2 כוס צימוקים
3 כוסות אורז
1/2 כוס שמן
1 בצל קצוץ
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד
3 כפיות מלח
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית כמון טחון
5 כפות מים רותחים
10 כוסות מים
1 כוס שקדים מולבנים, קלויים
אופן ההכנה:
שוטפים את האורז ומסננים.
מרתיחים בסיר רחב 10 כוסות מים ומלח.
מוסיפים את האורז ומבשלים 5 דקות.
בוחשים מידי פעם.
מסננים במסננת ושוטפים במעט מים.
מחממים במחבת2 כפות שמן.
מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים משמשים, תמרים וצימוקים ומטגנים 5 דקות.
מוסיפים אגוז מוסקט, קינמון, הל וכמון.
מחממים בסיר שטוח את השמן הנותר.
שמים 3 כפות גדושות מהאורז המבושל ומהדקים היטב לתחתית הסיר.
מטגנים כ- 6 דקות.
מסדרים מעל האורז 1/3 מתערובת המשמשים ומעל 1/3 מכמות האורז.
חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
יוצקים על התבשיל 5 כפות מים רותחים.
מכסים את הסיר במגבת ומכסים במכסה.
מבשלים על להבה גבוהה 6 דקות, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כשעה.
מפזרים שקדים קלויים בזמן ההגשה.
