קובה סלק אדום

החומרים הדרושים:

למעטפת:

750 גרם סולת

1 כף מלח

¾ 2 כוסות מים

למילוי:

750 גרם בשר בקר טחון או קצוץ

1 חבילה כרפס- רק העלים קצוצים דק

¾ כף שטוחה מלח

4 בצלים מגורדים דק וסחוטים

פלפל שחור

אופן ההכנה:

מעטפת:

מערבבים בקערה סולת ומלח

מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת עיסה רכה

עוטפים את הקערה בניילון ושמים במקרר 3 שעות לפחות.

מילוי:

שמים בקערה בשר, בצל, עלי כרפס, מלח ופלפל.

יוצרים מבצק המעטפת כדורים בגודל של כדור פינג פונג.

מניחים על משטח עבודה רטוב.

פותחים כל כדור על כף היד וממלאים בכף בשר.

סוגרים את הכדור ומסדרים שוב לכדור ביד רטובה.

מרק:

חותכים את הסלק לרבעים ואז לפרוסות דקות.

שמים בסיר סלק, גבעולי כרפס, בצל ושמן ומאדים 10-12 דקות.

מוסיפים מים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.

שמים את הכדורים שהכנו במרק הרותח ומוסיפים סוכר ולימון.

מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה עם מכסה פתוח.

מוסיפים נענע בסוף הבישול.

טיפ:

כדי שהקובה לא ישבר כדאי לבשל את התבשיל ב-2 סירים.

מנענעים את הסיר ולא מערבבים בכף.

למרק:

5 סלקים קלופים

2 בצלים חתוכים גס

1 חבילת כרפס- רק הגבעולים קצוצים דק

3 כפות סוכר

מלח

פלפל

מיץ מ- 2 לימונים

3 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן

10 כוסות מים רותחים

כף נענע יבשה / 5 גבעולי נענע

הוסף תגובה