לחם כוסמין
החומרים הדרושים:
1 ק"ג קמח כוסמין
2 כפות שמרים
1 כף סוכר
1 כף מלח
½3 כוסות מים חמימים
½ כוס שמן
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קמח ושמרים.
מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
מוסיפים מים, לשים לקבלת בצק וממתינים כ- 10 דקות.
מוסיפים שמן ולשים שוב היטב.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ומסדרים ב-3 בתבניות מאורכות.
משאירים בתבנית כשעה להתפחה.
חורצים חריצים באלכסון בעזרת סכין חדה.
אופים בחום 200 מעלות עד שנאפה ומשחים.
טיפ:
ניתן להבריש את הבצק במים לפני האפייה ולפזר גרעינים שונים.