מרק עדשים
החומרים הדרושים:
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
2 גבעולי סלרי (כולל העלים) קצוצים
2 גזר מגורד גס
½1 כוסות עדשים ירוקות שטופות
מלח
פלפל
מיץ מלימון אחד
1 כפית גדושה כמון טחון
1 כף אבקת מרק עוף
5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים בצל, סלרי וגזר.
מוסיפים עדשים ומים רותחים ומרתיחים.
מנמיכים להבה ומבשלים כ- 40 דקות.
מוסיפים מלח, פלפל, כמון ומיץ לימון ומבשלים עוד 10 דקות.
טיפ:
במידה ורוצים מרק דליל יותר, ניתן להוסיף מים.
