הדפסה

בקלאווה בצק פילו

החומרים הדרושים:

לסירופ:

2 כוסות סוכר

1 כוס מים

מיץ מחצי לימון

לעוגיות:

500 גרם בצק עלי פילו

150 גרם מרגרינה/חמאה

100 גרם אגוזי פקאן לא קלויים וקצוצים דק

100 גרם פיסטוקים לא קלויים וקצוצים דק

400 גרם אגוזי מלך או שקדים גרוסים גס

½1 כפית קינמון או 1 כף הל טחון

3 כפות סוכר

100 גרם שומשום

שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

סירופ:

מרתיחים בסיר קטן סוכר ומים כ- 10 דקות ומוסיפים מיץ לימון.

מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות עד לקבלת סירופ צמיגי.

מורידים מהגז ומקררים.

עוגיות:

מערבבים בקערה את כל סוגי האגוזים, הסוכר וההל / הקינמון.

שמים מרגרינה/חמאה בצלחת וממיסים מעט במיקרוגל.

פורסים על משטח העבודה עלה בצק ומברישים אותו מעט במרגרינה/חמאה.

פורסים מעליו עלה בצק נוסף ומברישים גם אותו במרגרינה/חמאה.

מפזרים בקצה עלי הבצק מתערובת האגוזים.

מגלגלים צפוף לרולדה ומניחים בתבנית עם נייר אפיה משומן.

ממשיכים ליצור כך 8-9 רולדות.

חותכים את כל הרולדות באלכסון.

אופים בחום 180 מעלות, 22 דקות.

מוציאים מהתנור ושופכים סירופ קר על הרולדות החמות.