בקלאווה בצק פילו
החומרים הדרושים:
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
לעוגיות:
500 גרם בצק עלי פילו
150 גרם מרגרינה/חמאה
100 גרם אגוזי פקאן לא קלויים וקצוצים דק
100 גרם פיסטוקים לא קלויים וקצוצים דק
400 גרם אגוזי מלך או שקדים גרוסים גס
½1 כפית קינמון או 1 כף הל טחון
3 כפות סוכר
100 גרם שומשום
שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
סירופ:
מרתיחים בסיר קטן סוכר ומים כ- 10 דקות ומוסיפים מיץ לימון.
מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות עד לקבלת סירופ צמיגי.
מורידים מהגז ומקררים.
עוגיות:
מערבבים בקערה את כל סוגי האגוזים, הסוכר וההל / הקינמון.
שמים מרגרינה/חמאה בצלחת וממיסים מעט במיקרוגל.
פורסים על משטח העבודה עלה בצק ומברישים אותו מעט במרגרינה/חמאה.
פורסים מעליו עלה בצק נוסף ומברישים גם אותו במרגרינה/חמאה.
מפזרים בקצה עלי הבצק מתערובת האגוזים.
מגלגלים צפוף לרולדה ומניחים בתבנית עם נייר אפיה משומן.
ממשיכים ליצור כך 8-9 רולדות.
חותכים את כל הרולדות באלכסון.
אופים בחום 180 מעלות, 22 דקות.
מוציאים מהתנור ושופכים סירופ קר על הרולדות החמות.
