מעמול
החומרים הדרושים:
לבצק:
½ ק"ג סולת
½ ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם מרגרינה
1 כוס שמן
½1 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
למילוי:
100 גרם אבקת סוכר
350 גרם אגוזים קצוצים גס / 600 גרם ממרח תמרים
1 כף שטוחה קינמון / הל טחון
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
בצק:
מערבבים בקערה סולת, קמח, אבקת אפיה וסוכר.
מרתיחים בסיר מרגרינה, שמן ומים ושופכים על תערובת הקמח.
לשים הכל יחד עד לקבלת בצק.
מילוי:
מערבבים בקערה את חומרי המילוי.
יוצרים עיגולים בגודל כדור פינג פונג.
משטחים ביד כל עיגול וממלאים בכפית מהמילוי.
סוגרים ומגלגלים שוב לעיגול ועושים צורה בעזרת כף צורות / צבת למעמול.
מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה.
אופים בחום 180 מעלות עד שמזהיב.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.