הדפסה

עוגיות יבשות-

בלי שמן

החומרים הדרושים:

1/2 4 כוסות קמח

2 כוסות שקדים גרוסים גס, לא קלויים

1 כוס פיסטוקים לא קלויים

1 כוס צימוקים כהים

1 שקית אבקת אפיה 1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס מיץ ענבים

5 ביצים

2 כוסות סוכר

2 כפיות הל טחון / קינמון

קורט מלח

אופן ההכנה:

מקציפים בקערה חלבונים, מלח וחצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.

מקציפים בקערה נפרדת חלמונים ו- 1/2 1 כוסות סוכר עד לקבלת תערובת צהובה וסמיכה.

מוסיפים מיץ ענבים ותמצית וניל ומערבבים.

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים. 

מוסיפים שקדים, פיסטוקים וצימוקים.

מערבבים בקערה נפרדת קמח ואבקת אפיה.

מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים.

יוצרים 5 נקניקים בעזרת ידיים רטובות ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.

אופים בחום 180 מעלות כ- 15 דקות עד לגוון בהיר.

מצננים את הנקניקים ופורסים לעוגיות בעובי 1 ס"מ.

מסדרים את העוגיות צפוף בתבנית עם נייר אפיה.

אופים בחום 160 מעלות כ- 15 דקות.

מנמיכים ל- 100 מעלות ואופים עוד כ-40 דקות.

לקבלת עוגיות יבשות ופריכות- מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגיות עד שמתקרר.