הדפסה

עוגיות שומשום ושקדים פריכות

החומרים הדרושים:

500 גרם שומשום

½ כוס שמן

1 כוס סוכר

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

1 כפית שטוחה הל טחון (לא חובה)

½1 כוס שקדים גרוסים גס (לא קלויים)

אופן ההכנה:

קולים שומשום בסיר על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת, מסירים מהאש ומקררים.

מערבבים בקערה שומשום קלוי, שמן, ביצים, סוכר, קמח, הל טחון ושקדים ומערבבים מעט.

משמנים נייר אפיה על תבנית בגודל 38*32

משטחים בידיים רטובות את הבצק על התבנית ומהדקים היטב.

אופים בחום 180 מעלות כ- 10 דקות ומוציאים מהתנור.

מסמנים בעזרת סכין ריבועים.

מנמיכים לחום 150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 30 דקות עד קבלת צבע זהוב.

מנמיכים לחום 120 מעלות ואופים עוד 30 דקות .

מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בפנים עד שמתקרר.