הדפסה

עוגת סולת ותמרים

החומרים הדרושים:

לסירופ:

½2 כוסות סוכר

¼1 כוסות מים

1 כפית הל טחון

מיץ מלימון אחד

לעוגה:

½2 כוסות סולת

1 כוס קמח

200 גרם מרגרינה

1 שקית אבקת אפיה

½ כוס סוכר

5 ביצים

למילוי:

750 גרם ממרח תמרים

150 גרם אגוזים/ שקדים גרוסים גס

אופן ההכנה:

הסירופ:

מרתיחים בסיר מים וסוכר עד שהסוכר נמס כ-10 דקות

מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עד שנעשה צמיגי

מוסיפים הל, מורידים מהאש ומקררים

העוגה:

לשים בקערה את כל חומרי העוגה.

משטחים ביד רטובה חצי מכמות הבצק בתבנית בינונית משומנת.

מורחים תמרים ומפזרים אגוזים / שקדים.

משטחים מעל את יתר הבצק.

אופים בחום 180 מעלות כ-10 דקות.

מוציאים מהתנור, חותכים למעוינים וממשיכים לאפות עד שמשחים.

מוציאים מהתנור ושופכים סירופ קר על העוגה כשהיא חמה.