חמוצים- גזר וכרובית
החומרים הדרושים:
2 ראשי כרובית
8 גזרים
4 כפות אבקת עמבה
12 כפות סוכר
חצי כפית מלח
ליטר חומץ
1 כוס מים
12 כפות שמן
ראש שום קצוץ
אופן ההכנה:
מרתיחים חומץ ומים ומכבים את הגז.
פורסים גזר לעיגולים.
חותכים כרובית לפרחים קטנים.
מחממים בסיר עמוק 3 כפות שמן.
מטגנים רבע מכמות הירקות במשך 2 דקות ומערבבים מידי פעם.
מוסיפים כף עמבה ו- 2 כפות סוכר וממשיכים לטגן עוד כ- 2 דקות.
מעבירים לקערה.
חוזרים על פעולת הטיגון עם שאר הירקות.
שמים את כל הירקות שטיגנו בקערה גדולה ומוסיפים שום, חומץ ומים.
טועמים ומתקנים תיבול.
שומרים בקירור.
*ניתן להוסיף כל ירק שרוצים.
