הדפסה

בורקס בשר

החומרים הדרושים:

750 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

פלפל

מלח

פפריקה

2 כפות שמן

2 כפות רסק עגבניות

1 חבילת בצק עלים

שמן לרידוד הבצק

1 ביצה

שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

מפשירים בצק עלים.

מטגנים בסיר בצל עם 2 כפות שמן.

מוסיפים בשר ותבלינים ומבשלים כ- 10 דקות.

מפוררים במהלך הבישול את הבשר בעזרת מזלג / מועך פירה ומניחים בצד שיתקרר.

משמנים מעט את משטח העבודה ופותחים עליו את הבצק.

חותכים את הבצק לשלושה חלקים.

מרדדים דק כל חלק וחותכים למלבנים בגודל 15X7 ס"מ.

שמים בשר בקצה כל מלבן, מגלגלים צפוף ומגלגלים לצורת שבלול.

מסדרים את השבלולים בתבנית עם נייר אפיה.

מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

אופים בחום 180 מעלות במשך 20 דקות- עד שמזהיב.