קציצות עם דלעת חמוץ מתוק- שפטה
החומרים הדרושים:
לקציצות:
½ ק"ג חזה עוף טחון
1 כוס פירורי לחם
3 כפות שמן
3 בצלים גדולים טחונים עד מים
½ כוס מים
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
½1 דלעת חתוכה לקוביות
1 בצל גדול קצוץ דק
¼ כוס לימון
4 כפות סוכר
¼ כפית מלח
3 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
לשים בקערה את חומרי הקציצות.
מחממים שמן בסיר רחב.
מאדים בצל, מוסיפים דלעת ומבשלים כ- 15 דקות.
מערבבים מידי פעם.
מוסיפים מים, מרתיחים ומבשלים עד שהדלעת מתבשלת.
יוצרים קציצות ביד רטובה ושמים בסיר הרותח.
מוסיפים סוכר ולימון ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול.