הדפסה

קציצות עם דלעת חמוץ מתוק- שפטה

החומרים הדרושים:

לקציצות:

½ ק"ג חזה עוף טחון

1 כוס פירורי לחם

3 כפות שמן

3 בצלים גדולים טחונים עד מים

½ כוס מים

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

½1 דלעת חתוכה לקוביות

1 בצל גדול קצוץ דק

¼ כוס לימון

4 כפות סוכר

¼ כפית מלח

3 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן

אופן ההכנה:

לשים בקערה את חומרי הקציצות.

מחממים שמן בסיר רחב.

מאדים בצל, מוסיפים דלעת ומבשלים כ- 15 דקות.

מערבבים מידי פעם.

מוסיפים מים, מרתיחים ומבשלים עד שהדלעת מתבשלת.

יוצרים קציצות ביד רטובה ושמים בסיר הרותח.

מוסיפים סוכר ולימון ומבשלים עוד כ- 20 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול.