הדפסה

אורז עם גזר ושעועית אדומה

החומרים הדרושים:

6 מנות עוף

2 כוסות אורז שטוף

1/2 1 כוסות שעועית אדומה מבושלת / קפואה

8 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

3/4 כוס שמן

3 בצלים קצוצים דק

3 שיני שום קצוצות

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית תבלין גריל

3/4 כוס מים

2 כפות כמון שלם

2 כפות סוכר

6 כוסות מים

2 כפות מלח

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר 6 כוסות מים עם 2 כפות מלח.

מוסיפים לסיר אורז ומבשלים 5 דקות, מסננים ומעבירים לקערה.

מחממים במחבת 2 כפות שמן, מוסיפים סוכר וגזר מטגנים עד להזהבה.

מוציאים את הגזר ומוסיפים לקערת האורז.

מוסיפים לאותו מחבת 2 כפות שמן, בצל ושום ומטגנים עד שמזהיב.

מוסיפים למחבת כורכום ו- 3/4 כוס מים ומבשלים בלהבה נמוכה 5 דקות.

מוסיפים את הבצל לקערת האורז.

מוסיפים לקערה שעועית אדומה וכמון שלם ומערבבים היטב.

מטבלים בקערה נפרדת עוף עם מלח, פלפל שחור ותבלין גריל.

מחממים בסיר רחב את השמן הנותר.

מסדרים את העוף על השמן עם העור כלפי מטה (לא הופכים).

מטגנים 10 דקות בלהבה גבוהה.

משטחים על העוף 4 כפות גדושות אורז ומהדקים.

מוסיפים את שאר האורז, מרימים את האורז מהצדדים ויוצרים גומות בעזרת כף.

מכסים במגבת ובמכסה.

מרתיחים את האורז 5 דקות על להבה גבוהה.

מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים.