הדפסה

כרוב ממולא

פרווה / בשרי

החומרים הדרושים:

1 כרוב גדול

למילוי:

3 כוסות אורז שטוף

2 בצלים חתוכים גס

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן

2 עגבניות מגורדות

מיץ מלימון אחד

2 כפות סוכר

מלח

פלפל

לרוטב:

מיץ מ- 3 לימונים

3 כפות סוכר

2 שיני שום פרוס

2 כפות גדושות רסק עגבניות

מלח

פלפל

1 כף נענע יבש / חצי חבילת נענע טרי קצוץ

3 כפות שמן

5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

חותכים את מרכז הכרוב בסכין חדה ומוציאים את מרכז הכרוב.

מרתיחים בסיר גדול מים ומבשלים את הכרוב 7 דקות.

במידה והמים לא מכסים את כל הכרוב, הופכים אותו.

מוציאים מהמים ומפרידים את העלים.

מחממים במחבת שמן, מטגנים את הבצל עד שמשחים ומעבירים לקערה.

מוסיפים את יתר חומרי המילוי.

פורסים עלה כרוב על משטח עבודה וממלאים 2 כפות מהמילוי בתחילת העלה.

מקפלים את צידי הכרוב ומגלגלים.

ממלאים את כל עלי הכרוב הנותרים ומסדרים אותם בסיר רחב.

מפזרים על הכרוב שום, סוכר, לימון, מלח, פלפל, שמן, נענע ורסק עגבניות.

מכסים במים רותחים.

שמים צלחת עמידה בחום על הכרוב ומרתיחים.

מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי.

טיפ: אפשר להוריד כוס אורז ולהוסיף 250 גרם חזה עוף טחון.