סלק ובצל ממולאים- מחשה
החומרים הדרושים:
6 סלקים
2 חבילות עלי סלק
2 בצלים גדולים
למילוי:
½ ק"ג בשר טחון / קצוץ לקוביות קטנות
1/2 1כוסות אורז
3 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
כף נענע יבש
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
קולפים סלק ומרוקנים את תוכנו לקערה.
שוטפים עלי סלק ומסירים את הגבעול הלבן.
חולטים את העלים במים רותחים במשך 5 דקות ומניחים במסננת.
קולפים בצלים ומבצעים חתך עמוק בכל בצל (לא עד הסוף).
מרתיחים מים ומבשלים את הבצלים במשך 20 דקות.
מעבירים למסננת ומפרידים את שכבות הבצלים.
המילוי:
קוצצים את תוכן הסלקים לקערה.
מוסיפים את חומרי המילוי ומערבבים.
מרפדים סיר רחב בגבעולי עלי הסלק.
ממלאים את הסלקים במילוי- לא דוחסים.
ממלאים את הבצל במילוי- מניחים בקצה שכבת הבצל מילוי ומגלגלים.
מסדרים בסיר על עלי הסלק.
ממלאים את עלי הסלק במילוי- מניחים בקצה העלה מילוי, מקפלים את הצדדים ומגלגלים.
מניחים בסיר על הסלקים.
הרוטב:
מכסים במים רותחים עד ¾ מגובה התבשיל.
מוסיפים שמן, שום, נענע, סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
מרתיחים ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כשעתיים.
לרוטב:
2 כפות שמן
4 שיני שום קצוצות
1 כף נענע יבש
3 כפות סוכר
½ כוס מיץ לימון
מעט מלח
פלפל שחור
מים לכיסוי ¾ מהתבשיל
