הדפסה

קציצות אורז עם חזה עוף במילוי בשר- ערוק ברז

החומרים הדרושים:

למעטפת:

1 ק"ג אורז מושרה במים במשך חצי שעה

¾ ק"ג חזה עוף טחון

מלח

פלפל

1 כפית הל טחון

למילוי:

1 ק"ג בשר טחון / קצוץ

2 בצלים גדולים קצוצים דק וסחוטים

מלח

פלפל

1 כפית הל

1 כפית בהרט

1 כפית פפריקה

אופן ההכנה:

הבצק:

שמים בקערה את חומרי הבצק ולשים בעזרת יד רטובה

מרטיבים את היד מידי פעם

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות

המילוי:

שמים בקערה את חומרי המילוי ולשים

מחלקים את הבצק ל- 35 כדורים

מעבדים מעט כל כדור, פותחים כל כדור על כף היד וממלאים במילוי

סוגרים לכדור ומשטחים מעט

המרק:

מרתיחים את חומרי המרק בסיר גדול.

מוסיפים 6-7 קציצות ומבשלים כעשרים דקות.

מעבירים את הקציצות למסננת ומבשלים עוד 6-7 קציצות וכן הלאה.

מטגנים את הקציצות בשמן חם עד שמזהיב.

טיפ: ניתן להקפיא את הקציצות לאחר הבישול ושרוצים לאכול- מפשירים ומטגנים.

למרק:

מים רותחים

מלח

2 כפות אבקת מרק עוף

1 כפית כורכום