הדפסה

קציצות דגים

ברוטב עלי מנגולד

החומרים הדרושים:

לקציצות:

4 דגי קוד שלמים (או 800 גרם כל דג אחר)

1 בצל גדול

½ צרור פטרוזיליה

½ צרור כוסברה

2 גזרים גדולים

2 שיני שום

מלח

פלפל שחור

פלפל שאטה

כמון

מעט כורכום

3 ביצים

3 כפות פרורי לחם

שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת הקציצות:

טוחנים דגים, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, גזר ושום.

מעבירים הכל לקערה ומוסיפים תבלינים, ביצים ופרורי לחם.

יוצרים קציצות ומטגנים.

אופן הכנת הרוטב:

חותכים לרצועות בצל ומנגולד, פורסים שיני שום וכרישה וקוצצים גבעולי סלרי.

מחממים שמן בסיר ומאדים את כל הירקות.

מוסיפים תבלינים, מיץ לימון ומים.

מבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים (כחצי שעה).

מוסיפים את הקציצות המטוגנות וממשיכים לבשל עוד רבע שעה.

טיפ:

ניתן להקפיא את הקציצות לאחר הטיגון.

לרוטב:

4 גבעולי מנגולד

1 בצל גדול

5 שיני שום

3 גבעולי סלרי

½ כרישה

2 כפות שמן

מיץ מ-2 לימונים

מלח

פלפל

פפריקה

2 כוס מים