הדפסה

דג חמוץ מתוק - סלונה

החומרים הדרושים:

1 ק"ג פילה דגים(קוד או נסיכה)

3 ביצים

פרורי לחם לציפוי הדג

6 עגבניות פרוסות

7 בצלים פרוסים לאורך

5 כפות שמן

½ כוס מיץ לימון

3 כפות סוכר

½ כוס מים

½ ראש שום קצוץ

1 כף נענע יבש / 1/2 חבילת נענע טרי קצוץ

1 כף תבלין קארי

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה (לא חובה)

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

מטגנים דגים עם ביצה ופרורי לחם (כמו שניצל) ומניחים בצד.

מטגנים ב-5 כפות שמן בצל פרוס עד שמשחים.

מכבים את האש ומוסיפים קארי, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח ופלפל.

מסדרים בתבנית בצל מטוגן, מעליו חצי מכמות העגבניות והשום ומעליהם את הדגים.

מפזרים מעל הדגים את העגבניות והשום הנותרים ומעליהם נענע יבש או טרי.

מערבבים בכוס מים, לימון וסוכר ושופכים על התבשיל

אופים (ללא כיסוי) בחום 180 מעלות במשך שעה- עד שהדג משחים.