עוגיות יבשות-קמיש
החומרים הדרושים:
1 ק"ג קמח
2 שקיות אבקת אפייה
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
8 ביצים
2 כוסות שקדים גרוסים גס (לא קלויים)
½1 כוס צימוקים כהים
1/21 כפיות הל טחון
קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים עם סוכר ומלח עד לקבלת קצף יציב.
מערבבים בקערה נפרדת שמן וחלמונים ומוסיפים לקערת הקצף.
מקציפים יחד במהירות נמוכה.
מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, שקדים, צימוקים והל .
מוסיפים את הקצף לקערת הקמח ומערבבים.
מסדרים בידיים רטובות 8 נקניקים מהבלילה בתבנית עם נייר אפיה.
אופים בחום 180 מעלות במשך כ- 15 דקות עד לקבלת גוון בהיר.
פורסים לאחר 24 שעות את הנקניקים לעוגיות בעובי של 1.5 ס"מ.
מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים שוב בחום 160 מעלות למשך כ- 15 דקות.
מנמיכים את החום ל- 100 מעלות ואופים עוד 40 דקות.
טיפ:
לקבלת עוגיות יבשות ופריכות- מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגיות עד שהתנור מתקרר.