קציצות דגים ברוטב פיקנטי

24 קציצות בינוניות

החומרים הדרושים:

שמן לטיגון

לקציצות:

1 ק"ג דג קוד או כל דג פילה אחר

1 חב' פטרוזיליה

1 חב' כוסברה

4 בצלים קצוצים דק

5 כפות פרורי לחם

2 ביצים

1 כפית פלפל לבן

2 כפיות מלח

1 כף פפריקה מתוקה / חריפה

8 שיני שום

לרוטב:

3 בצלים קצוצים דק

4 כפות שמן

4 כפות רסק עגבניות (מומלץ בייתי)

2 כפות פלפל צ'ומה

10 שיני שום כתוש

1 כפית מלח

1 כפית קימל טחון

2 כפות חומץ

4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

קציצות:

טוחנים דגים במעבד מזון ומעבירים לקערה.

טוחנים פטרוזיליה וכוסברה ומוסיפים לדגים.

מוסיפים לקערה את יתר החומרים ולשים היטב.

מחממים שמן בסיר רחב.

יוצרים בידיים רטובות קציצות מאורכות, מטגנים בשמן חם משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג.

רוטב:

מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום

מוסיפים את שאר החומרים, כולל המים והקציצות המטוגנות ומביאים לרתיחה.

מנמיכים להבה ומבשלים כ- 15 דקות.

ניתן להגיש את הקציצות לאחר הטיגון (ללא בישול ברוטב)

לקבלת טעם חמצמץ, ניתן להוסיף לרוטב מיץ לימון טרי.

הוסף תגובה